Online bak en kooklessen

Naar elke les neemt u het volgende mee:

Een keukenmachine of een handmixer 

Een mengkom

Een digitale keukenweegschaal ( van de action is prima)

2 schone theedoeken

Eventueel verpakking om overgebleven mixen of teveel aan baksels mee te nemen.

Tijdens de cursus mag u foto's maken van uw eigen handelingen. Graag niet zonder toestemming andere deelnemers en of hun producten fotograferen!

 

 

 

 

Zondag 17 december 12.00u tot 16.30u

Locatie de Mussen, Hoefkade 608 Den Haag

U bakt tijdens deze cursus 

De fiadu Formaat 17 bij 24 cm

En u kunt kiezen tussen de ingrisboru en keksi 

Laat 3 dagen voor de deelname weten welke van de 2 varianten u kiest?

Wat heeft u nodig?

Een goeie handmixer of staande machine 

De bijbehorende mengkom

Een digitale keukenweegschaal

2 schone theedoeken

 

 

Extra planning

9 december Amsterdam Zuid Oost Kraaiennest 68

Van 13.00u tot 16.30u 

U bakt tijdens deze cursus 

De fiadu Formaat 17 bij 24 cm

En u kunt kiezen tussen de ingrisboru en keksi Formaat 26 bij 32 cm

Laat 3 dagen voor de deelname weten welke van de 2 varianten u kiest?

Wat heeft u nodig?

Een goeie handmixer of staande machine 

De bijbehorende mengkom

Een digitale keukenweegschaal

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 17 december 12.00u tot 16.30u

Locatie de Mussen, Hoefkade 608 Den Haag

U bakt tijdens deze cursus 

De fiadu Formaat 17 bij 24 cm

En u kunt kiezen tussen de ingrisboru en keksi 

Laat 3 dagen voor de deelname weten welke van de 2 varianten u kiest?

Wat heeft u nodig?

Een goeie handmixer of staande machine 

De bijbehorende mengkom

Een digitale keukenweegschaal

2 schone theedoeken

 

 

Zaterdag 21 oktobervanaf 11.30u tot 16.30u 

Wat gaat u bereiden:

Roomhoorns met gele room

Vleesbroodjes (geef aan als u kip of rund prefereert)

Visbroodjes

Soesjes met kipsalade 

Wat neemt u mee?

Een deegroller

Een keukenweegschaal

Een handmixer of machine met de deeghaken

Kosten €93.75

 

 

Zaterdag 16 december 12.00u tot 16.30u

Bij deze cursus maakt u 12 petitfours 

Eerst bakken we een luchtige biscuit

Vervolgens leert u Surinaamse creme maken in de smaken

Vanille/ Mokka en Choco

U leert ook 3 basistechnieken om te decoreren 

Zaterdag 13 januari van 13.00u tot 16.30u

AMSTERDAM Kraaiennest 68, de Bonte Kraai

Zaterdag 16 december 12.00u tot 16.30u

Bij deze cursus maakt u 12 petitfours 

Eerst bakken we een luchtige biscuit

Vervolgens leert u Surinaamse creme maken in de smaken

Vanille/ Mokka en Choco

U leert ook 3 basistechnieken om te decoreren 

Kies voor de optie vooraf overmaken om te reserveren ( betalen hoeft nog niet)

Deze cursus is geschikt voor de geduldige cursist.

U leert de volgende botercreme bloemen spuiten:

De kleine klaproos 

De open roos

De ranonkel

De chrysanten

We werken met Italian Merengue

U krijgt 7 cupcakes die we na afloop vormen tot een boeket.

Kosten €150 ( lees de voorwaarden verder in de tekst voordat u besluit mee te doen)

De cursus bestaat uit 2 lesdagen

20 februari van 16.00u tot 21.00u

Op dag 1 bakt u 2 lagen cake ( 6 inch en 8 inch)

Vanille en/of marmercake

Na het bakken gaat u 3 soorten gumpaste bloemen maken:

De kleine pioenroos

De klaproos

De engelse roos

Blaadjes op draad

Dag 2 

21 februari van 16.00u tot 21.00u 

Op dag 2 maakt luchtige creme, u vult  de cakes.

U leert levelen, afsmeren en stapelen.

U leert spuittechnieken en past deze gelijk toe op de bruidstaart.

Uw taart is geschikt voor minimaal 30 personen. Handig als u deze na uw cursus kunt verkopen?

Wat neemt u mee 

2 theedoeken

Een handmixer of keukenmachine

Een mengkom, een scraper, een pannenlikker en een spatel.

Een stevige cakeboard van 30 cm en 2 dozen van 30cm

Een antislipmatje ivm het vervoeren van de taart

Tijdens de cursus leent u diverse gereedschappen die eventueel na afloop te koop zijn. 

Denkt u ruim vooraf na over de kleuren van de bloemen. Geef uiterlijk 9 januari de kleuren door.

Reserveren wil zeggen dat u vast zit aan de betaling. Uw deelname is na uw reservering daarom ook definitief.

Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat.

 

Kosten €150 ( lees de voorwaarden verder in de tekst voordat u besluit mee te doen)

De cursus bestaat uit 2 lesdagen

26 februari van 16.00u tot 21.00u

Op dag 1 bakt u 2 lagen cake ( 6 inch en 8 inch)

Vanille en/of marmercake

Na het bakken gaat u 3 soorten gumpaste bloemen maken:

De kleine pioenroos

De klaproos

De engelse roos

Blaadjes op draad

Dag 2 

27 februari van 16.00u tot 21.00u 

Op dag 2 maakt luchtige creme, u vult  de cakes.

U leert levelen, afsmeren en stapelen.

U leert spuittechnieken en past deze gelijk toe op de bruidstaart.

Uw taart is geschikt voor minimaal 30 personen. Handig als u deze na uw cursus kunt verkopen?

Wat neemt u mee 

2 theedoeken

Een handmixer of keukenmachine

Een mengkom, een scraper, een pannenlikker en een spatel.

Een stevige cakeboard van 30 cm en 2 dozen van 30cm

Een antislipmatje ivm het vervoeren van de taart

Tijdens de cursus leent u diverse gereedschappen die eventueel na afloop te koop zijn. 

Denkt u ruim vooraf na over de kleuren van de bloemen. Geef uiterlijk 9 januari de kleuren door.

Reserveren wil zeggen dat u vast zit aan de betaling. Uw deelname is na uw reservering daarom ook definitief.

Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat.

13 februari van 16.00u tot 21.00u

Bij deze cursus maakt u 12 petitfours 

Eerst bakken we een luchtige biscuit

Vervolgens leert u Surinaamse creme maken in de smaken

U leert ook 3 basistechnieken om te decoreren 

Het tarief in Suriname is lager omdat er geen huur berekend wordt voor mijn cursusruimte

29 februari van 16.00u tot 20.30u

Deze cursus is voor de cakedesigner die veel geduld heeft.

Deze cursus duurt gemiddeld 4.5 uur.

U gaat ongeveer 150 bloemen maken voor 1 fayalobi.

En ook de bijbehorende blaadjes op draad zorgen voor een prachtig geheel

Daarna gaat u dusten met eetbare kleurpoeder en afstomen.

Advies kleurkeuze: bordeaux/ roze/oranje/ geel

Kosten  29 februari van 16.00u tot 20.30u

Kosten voor deze cursus €65

Donderdag 15 februari 16.00u tot 20.30u

Deelnemers in Suriname betalen in de periode van de deelname.

Bij deze cursus maakt u 12 petitfours 

Eerst bakken we een luchtige biscuit

Vervolgens leert u Surinaamse creme maken in de smaken

U leert ook 3 basistechnieken om te decoreren 

U maakt de bloemen klaar

Het tarief in Suriname is lager omdat er geen huur berekend wordt voor mijn cursusruimte

 

Maandag 4 maart 16.00u tot 21.00u 

Kosten voor deze cursus €65

Deelnemers in Suriname betalen in de periode van de deelname.

Bij deze cursus maakt u 12 petitfours 

Eerst bakken we een luchtige biscuit

Vervolgens leert u Surinaamse creme maken in de smaken

U leert ook 3 basistechnieken om te decoreren 

U maakt de bloemen klaar

Het tarief in Suriname is lager omdat er geen huur berekend wordt voor mijn cursusruimte

 

 

Tijdens deze cursus leert u 2 smeuïge cakes bakken

De markoeza marmercake

En een cocos of ananascake 

U leert limoen ganache maken en ook leert u u gekonfijte ananas en cocos maken

Wat neemt u mee?

1 tulband bakvorm 

Een digitale keukenweegschaal

Een keukenmixer of handmixer

 

Deze cursus is voor de leeftijd vanaf 16 jaar

Bij deze cursus bakt u een basis vanillecake 

Hierna leert u de cashewvulling maken en de pruimenvulling

Deze kunnen beide met of zonder rum bewerkt worden voor een extra touch

We maken ook de luchtige amarettocreme swiss methode ( kan ook zonder alcohol)

U gaat de taart afsmeren en decoreren met basistechnieken

Wat neemt u meer?

Een handmixer

Spuitmond 1M 

Een draaiplateau

Een handmixer of staande mixer

Uw schort

Tijdens de les kunt u foto's maken van de verschillende stappen tijdens het werken. U wordt ook na afloop toegevoegd aan de online versie van deze cursus.

Cursus locatie:

De Bonte Kraai in Amsterdam Zuid Oost 

Datum Zaterdag  ?van 12.00u tot 16.30u

Bij deze cursus leert u de :

Klassieke cocosmacronen

Schuimpjes

Maizenakoekjes

Pindabanketjes

Cocosbiesjes

Locatie SVO te Rijswijk aan de Diepenhorstlaan nr 3, bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur.

Kaaskoekjes

U neemt mee:

Een handmixer of staande mixer

Uw schort

6 emmertjes of bakjes van 2 liter om uw koekjes mee te nemen

Tijdens de les is het goed als u foto's maakt van de stappen en aantekeningen.

Deze les is geschikt voor de starten en gevorderden.

Datum zaterdag 18 maart van 12.00u tot 16.00u
De prijs is inclusief de huur van  €33.78 voor uw werkplek bij de locatie

Locatie horecaschool SVO aan de Diepenhorstlaan 3 in Rijswijk, bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur ook mogelijk.