Cake Hug Essence recepten

Appeltaart 

Recept van het deeg voor een bakvorm van 23 cm:

500 gram zelfrijzend meel

300 gram gezouten roomboter

5 EL ijskoud water

120 gram basterdsuiker

1 TL bakpoeder

2 zakjes vanillesuiker

2 eieren

Vulling:

5 zure appels in kleine stukjes gesneden zonder schil

2 EL rozijnen

2 EL custardpoeder

2 EL kaneelpoeder

1 EL basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

 

Stap 1

Toer de boter, op medium snelheid met het water gedurende 6 minuten.

Stap 2

Kluts de eieren apart met de vanillesuiker en basterdsuiker

Stap 3

Doe nu alles bij elkaar in de mixer met de bakpoeder en meel en mix het geheel gedurende 10 tot 12 minuten op de laagste stand van de mixer met een deeghaak.

Stap 4

Laat het deeg een nacht rusten in de koeling.

Stap 5

Meng alle ingredienten van de vulling samen

Stap 6

Vet de bakvorm in met bakspray of boter

Stap 6

Bestuif uw werkplek met meel en rol het deeg uit

Stap 7

Bekleed de bodem en randen met een deel van het deeg en doe daarna de vulling in de bakvorm

Snij het overgebleven deeg in reepjes en plaats deze horizontaal en verticaal over de vulling met een spatie van 1,5 cm tussen de repen

Stap 7

Maak een mix van 1 ei en een scheutje melk en bestrijk het deeg hiermee.

Stap 8

Bak de taart gaar in 40 minuten bij een temperatuur van 160 graden Celsius

Smeer de bovenzijde in met een geel gekleurde jam voor een glans

 

 

 

Vegan loempiavellen

500 gram tarwebloem ( 10 stuks)

4 eetlepels Cake Hug Eggreplacer

2 eetlepels maizena

een snufje zout

350 ml water

5 eetlepels zonnebloemolie

Meng eerst de droge ingrediënten samen en voeg hierna het water en de olie toe.

Bak de loempiavellen in een pan met weinig olie.

 

De hoeveelheden zijn steeds voor taarten van 8 inch

Chocolade ganache ( zonder slagroom)

200 gram dark chocolate

150 ml vollemelk

3 eetlepels ongezouten roomboter

Breek de chocolade in kleine stukjes

Breng de melk aan de kook, doof het vuur en roer nu de roomboter door de melk.

Giet de hete melk met de opgeloste boter over de chocolade stukjes en roer het geheel door tot een egale ganache verkregen is.

 

 

Amandel creme 

2 dopjes Cake Hug amandel essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Mokka creme

3 dopjes cake hug mokkaessence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Vegan Caramelcake

Gebruik een garde om de ingrediënten te mixen bij elkaar

Een bakvorm van 9 inch invetten met boter of bakspray en bestuiven met meel

400 gram zelfrijzend meel

450 ml amandelmelk of cocosmelk

250 gram suiker

150 ml gesmolten roomboter of grasboter

2 dopjes Cake Hug Caramel essence

1 zakje vanillesuiker

3 eetlepels Cake Hug Eggreplacer

Werkwijze

Mix de suiker, meel en vanillesuiker samen

Voeg nu de melk, gesmolten boter of olie toe

Voeg ook de overige ingrediënten toe en roer het door tot een glad geheel

Bak de cake gaar in 45- 50 minuten bij een oventemperatuur van 150- 160 graden Celcius of 325 graden Fahrenheit

 

Chocoladecreme

een reep pure chocola van 150 gram

150 ml slagroom

2 dopjes Cake Hug chocolade essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Breek de chocolade reep in kleine stukjes

Kook de slagroom op. Roer de stukjes chocolade door de slagroom

Klop de afgekoelde gesmolten chocola door de creme

 

Ponchecrema creme

2 dopjes Cake Hug rum essence

2 dopjes lCake Hug ponche crema essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

2 dopjes witte rum of wodka

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Champagne creme

3 dopjes Cake Hug champagne essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

2 dopjes witte rum of wodka

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Pistachecreme

3 dopjes Cake Hug pistache essence

2 druppels mintgroene gel kleurstof

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

2 dopjes witte rum of wodka

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Pina Colada creme

3 dopjes Cake Hug pina colada essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

2 dopjes witte rum of wodka

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Baileycreme

3 dopjes Cake Hug bailey essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

2 dopjes witte rum of wodka

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.