Online bak en kooklessen

Kies bij het afhandelen van de boeking voor een gekozen cursus,

voor : 'zelf ophalen'in de webshop!!!!!!

Bij deze cursus leert u:

Surinaamse siroop koken ( 3 liter)

Amandelorgeade ( 4 a 5 liter)

Gemberbier ( 4 liter)

Wat neemt u zelf mee?

Een grote zeef

1 hydrofiel luier ( wit te verkrijgen bij de Hema)

2 pannen van 5 liter

1 emmer van 5 liter

Uw lunch

Enkele theedoeken ivm het vervoeren van de warme producten

Cursus locatie 

SVO horecaschool Diepenhorstlaan3 te Rijswijk, voor de deur is gratis parkeren mogelijk.

Datum : Zaterdag 3 december van 12.00u tot 17.00u

 

Deze cursus is geschikt vanaf de leeftijd van 14 jaar.

Tijdens deze cursus leert u:

Hartige soezen 

Kip, garnalen en tonijnsalade

Beschuitnestjes met kruidenboter

Witte aardappelsalade

Wat neemt u mee?

Een bak met deksel van minimaal 2 liter inhoud.

Cursuslocatie SVO te Rijswijk aan de Diepenhorstlaan nr 3, bereikbaar met openbaar en gratis voor de deur parkeren mogelijk.

Datum Zaterdag 26 november van 12.00u tot 16.00u

Verwacht 31 januari 2023

De vierde druk van het bakboek, van Roberta Pinas wordt verwacht op 31 januari 2023.

Hou de webshop in de gaten.

Tijdens deze cursus bakken we 2 lagen cake

In 2 smaken

U maakt swiss creme in de smaken amaretto en pistache 

Voor de vulling maken we pistache pudding 

Indien u de taart geheel met creme wenst te vullen is dat ook mogelijk.

Verder maken we de pistachelikeur en dat gebruiken we om te cakes mee te tremperen

Wat neemt u mee?

Uw mixer en mengkom

Kosten voor deelname €90

Datum:  28 januari 2023

Tijd: 13.00u tot 17.00u

Locatie SVO Diepenhorstlaan 3 in Rijswijk ZH

Deze cursus is voor de leeftijd vanaf 16 jaar

Bij deze cursus bakt u een basis vanillecake 

Hierna leert u de cashewvulling maken en de pruimenvulling

Deze kunnen beide met of zonder rum bewerkt worden voor een extra touch

We maken ook de luchtige amarettocreme swiss methode ( kan ook zonder alcohol)

U gaat de taart afsmeren en decoreren met basistechnieken

Wat neemt u meer?

Een handmixer

Spuitmond 1M ( online te bestellen bij www.cakebakelove.nl)

Een draaiplateau ( online te bestellen bij www.cakebakelove.nl )

Een handmixer of staande mixer

Uw schort

Tijdens de les kunt u foto's maken van de verschillende stappen tijdens het werken. U wordt ook na afloop toegevoegd aan de online versie van deze cursus.

Cursus locatie:

SVO te Rijswijk, bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur ook mogelijk.

Datum Zaterdag 5 november van 12.00u tot 16.30u

Bloemen decoratie cursus

De nationale bloem van Suriname is de fayalobi die voorkomt in de kleuren rood, bordeaux, roze, zalmroze, geel en zelfs rose-wit.

Tijdens deze cursus maakt u eerst de losse bloesems en de bladeren 

Aan het eind van de les binden we alles bij elkaar tot 1 mooi geheel.

Tijdens de cursus geen donkere kleding aandoen omdat u de vezels anders terug kunt zien in de gumpaste

Datum 11 februari 

12.00u- 17.30u

 Rijswijk SVO aan de Diepenhorstlaan 3

Kosten voor deelname € 65

Deze cursus is geschikt van de leeftijd van 13 jaar

De meest gevreesde koeken, omdat het soms maar niet lukt of gewoon nooit lukt.

Leer bij deze les, in alle openheid de kneepjes en bak voortaan uw eigen eierkoeken.

Wat neemt u mee?

Een behoorlijke dosis positiviteit.

Een handmixer of staande mixer met garde

Een schort

Cursuslocatie SVO te Rijswijk aan de Diepenhorstlaan 3, bereikbaar met openbaar vervoer en gratis voor de deur parkeren mogelijk.

Datum Zaterdag 12 november van 12.00u tot 16.00u

Deze cursus is geschikt voor beginners en de leeftijd vanaf 13 jaar

U bakt 2 cakes waarbij u leert om een basisbeslag te maken dat is geschikt voor vele andere varianten cake

U krijgt uitleg over de ingredienten: bijvoorbeeld, welke meel of vetsoorten zijn geschikt om deze cakes te bakken.

Wat neemt u mee?

Een handmixer of staande mixer

Een schort

Cursuslocatie SVO te Rijswijk aan de Diepenhorstlaan nr 3

Bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur ook mogelijk.

Datum zaterdag 14 januari van 12.00u tot 16.30u 

Bij deze cursus leert u de :

Klassieke cocosmacronen

Schuimpjes

Maizenakoekjes

Pindabanketjes

Cocosbiesjes

Datum nog niet ingepland mogelijk januari 2023

Locatie SVO te Rijswijk aan de Diepenhorstlaan nr 3, bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur.

Kaaskoekjes

U neemt mee:

Een handmixer of staande mixer

Uw schort

6 emmertjes of bakjes van 2 liter om uw koekjes mee te nemen

Tijdens de les is het goed als u foto's maakt van de stappen en aantekeningen.

Deze les is geschikt voor de starten en gevorderden.

Datum 22 oktober van 12.00u tot 16.00u

Locatie horecaschool SVO aan de Diepenhorstlaan 3 in Rijswijk, bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur ook mogelijk.

Zaterdag 15 oktober 12.00u tot 16.00 
Bakcursus klassiek Surinaamse crème gebakjes.
U leert 2 varianten cake bakken die geschikt zijn voor deze petit fours.
U leert luchtige creme maken 1 de swiss en 2 de easy methode.
Het op maat snijden, vullen, afsmeren en decoreren.
Wat neemt u mee?
Een handmixer en 2 mengkommen
Een schort
Kosten voor deelname €90
Locatie horecaschool SVO aan de Diepenhorstlaan 3, te Rijswijk.
Parkeren voor de deur is gratis.
Zaterdag 21 januari 13.00u tot 16.30 u

 

BAKCURSUS
Zaterdag 10 december 12.00u tot 16.30u
Fiadu cursus:
Traditioneel
Cocos

U leert tijdens de cursus hoe u het deeg op de juiste manier voorbereid.
Verder gaat u aan de slag met het bereiden van de cocos, dit kan op 3 manieren.
Daarnaast maakt u ook een fiadoe volgens de traditionele gebruiken.
Kosten € 90.00
Locatie SVO vakopleiding food in Rijswijk ZH

Diepenhorstlaan 3 

De locatie is bereikbaar met tram 17. Komt u met de auto dan kunt u gratis parkeren voor de deur.

Wat neemt u mee?
Een handmixer, 2 theedoeken ,een mengkom en een schort.

Kiest u 8 cursussen op deze pagina en krijg onbeperkt toegang tot de opnamen. 

Ook ontvangt u na de betaling alle bijbehorende recepten van de gekozen cursussen.

Hiervoor heeft u wel een facebook account nodig. Alle cursussen staan ingedeelt in dedaarvoor bestemde facebook groepen.

Pom, kippenvleespastei en vispastei

Wat leert u

de kip braden en een basis jus bereiden met de juiste kruiden en verse toevoegingen

een lekkere roomboter deeg voor beide pasteisoorten op basis van koud water en ijs

de vullingen voor de kip en vispastei

We maken 3 formaten van 8 inch u hoeft dus niet teveel in te kopen

Amandel orgeade

Pinda soep met tomtom 

Djarpesi moksi alesi met rijst/ bulgur 

Wat leert u:

De bewerking van amandelorgeade volgend het traditionele recept en tips voor een moderne twist

U leert eerst een basisbouillon die gebruikelijk is bij bijna  alle Surinaamse soepsoorten om de Pinda soep te koken

De ingrediënten voor het bereiden van de vulling van de moksi alesi met 2 mogelijkheden, rijst en bulgur

U leert ook de inmaak van groenten op azijn 

Tussendoor hoort u ook diverse tips van onze grootmoeders

Leer tijdens deze cursus een van de bekendste soepen maken uit Suriname. Gritibana bestaande uit balletjes gemaakt van geraspte cassave en groene banaan met peper en zout, cocosmelk, gepekeld vlees en kip.

Verder ziet u welke basis ingredienten u nodig heeft om de krachtige gemberbier te kunnen bereiden.