Dit heeft u nodig:
Een keukenmachine of een handmixer
Een mengkom
Een digitale keukenweegschaal ( van de action is prima)
2 schone theedoeken
Eventueel verpakking voor overgebleven mixen of teveel aan baksels
Wilt zelf een groep samenstellen op een eigen locatie? Dat kan.
U betaalt dan het uurtarief van 25 euro per uur, per persoon, bij een groep van minimaal 4 personen.
De voorrijkosten zijn €0.45 per gereden km heen en terug.
U krijgt dan de lijst van ingrediënten die u moet aanschaffen.
1 op 1 priveles?
Tarief 55 euro per uur.
De voorrijkosten zijn €0.45 per gereden km heen en terug.
U krijgt dan de lijst van ingrediënten die u moet aanschaffen.
Priveles fiadu en eksikuku
Priveles fiadu en eksikuku
Een cursus van de 2 bekendste koeken uit de Surinaamse keuken.
Deze aanbieding is geldig voor 1 of 2 personen die op het hetzelfde moment in eigen ruimte de cursus willen volgen.
Alle ruimte om al uw vragen mbt de fiadu en eksikuku te beantwoorden.
De datum is in overleg met u.
Duur van de cursus maximaal 3 uren.
Geef graag vooraf door welke type oven u heeft.
Zorg graag vooraf voor een opgeruimde keuken.
U ontvangt vooraf een lijst van de ingrediënten die u nodig heeft tijdens uw privecursus.
Kosten €135 (exclusief voorrijkosten)
Op zondag €155 (exclusief voorrijkosten)
Extra uur boeken? €35
U betaald vooraf.
Locatie Amsterdam de bonte kraai Kraaiennest 68
Zaterdag 4 mei
Wat leert u
We maken de traditionele en de cocosfiadu
U kunt VOORAF kiezen voor de vegan variant of met ei bereid.
U bakt 2 fiadu's een traditioneel met rozijnen sukade ananas enz
En een variant gevuld met cocos
U leert ook de juiste kneedtechniek
Handig om tijdens de les foto's of filmpjes te maken van de handelingen
Wat neemt u mee?
Een mixer en de bijbehorende deeghaak of haken
Twee mengkommen
Een pannenlikker
3 theedoeken
Een digitale keukenweegschaal
Een goed humeur en een dosis geduld.
Datum zaterdag 30 maart 12.00u tot 16.00u de les kan uitlopen
Deze les duurt minimaal 4 uren
Bij deze cursus leert u 5 soorten bollen:
De Berlinerbollen gevuld met
cocos/jam
De 8-bol die helaas nooit meer gebakken wordt in Suriname
De fiadu en Cocosbol
De traditionele ringbol met suikerglazuur
Wat neemt u mee?
Een deegroller
Een keukenweegschaal
Een mengkom ( 5 liter inhoud)
Een handmixer of machine met de deeghaken
Zondag 31 maart vanaf 12.00u tot 16.30u
Wat gaat u bereiden:
Roomhoorns met gele room
Vleesbroodjes (geef aan als u kip of rund prefereert)
Visbroodjes
Soesjes met kipsalade
Wat neemt u mee?
Een deegroller
Een keukenweegschaal
Een handmixer of machine met de deeghaken
Een mengkom (5 liter inhoud)
Kosten €93.75
Kies voor de optie vooraf overmaken om te reserveren ( betalen hoeft nog niet)
Deze cursus is geschikt voor de geduldige cursist.
U leert de volgende botercreme bloemen spuiten:
De kleine klaproos
De open roos
De ranonkel
De chrysanten
We werken met Italian Merengue
U krijgt 7 cupcakes die we na afloop vormen tot een boeket.
Kosten €150 ( lees de voorwaarden verder in de tekst voordat u besluit mee te doen)
De cursus bestaat uit 2 lesdagen
20 februari van 16.00u tot 21.00u
Op dag 1 bakt u 2 lagen cake ( 6 inch en 8 inch)
Vanille en/of marmercake
Na het bakken gaat u 3 soorten gumpaste bloemen maken:
De kleine pioenroos
De klaproos
De engelse roos
Blaadjes op draad
Dag 2
21 februari van 16.00u tot 21.00u
Op dag 2 maakt luchtige creme, u vult de cakes.
U leert levelen, afsmeren en stapelen.
U leert spuittechnieken en past deze gelijk toe op de bruidstaart.
Uw taart is geschikt voor minimaal 30 personen. Handig als u deze na uw cursus kunt verkopen?
Wat neemt u mee
2 theedoeken
Een handmixer of keukenmachine
Een mengkom, een scraper, een pannenlikker en een spatel.
Een stevige cakeboard van 30 cm en 2 dozen van 30cm
Een antislipmatje ivm het vervoeren van de taart
Tijdens de cursus leent u diverse gereedschappen die eventueel na afloop te koop zijn.
Denkt u ruim vooraf na over de kleuren van de bloemen. Geef uiterlijk 9 januari de kleuren door.
Reserveren wil zeggen dat u vast zit aan de betaling. Uw deelname is na uw reservering daarom ook definitief.
Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat.
Kosten €150 ( lees de voorwaarden verder in de tekst voordat u besluit mee te doen)
De cursus bestaat uit 2 lesdagen
26 februari van 16.00u tot 21.00u
Op dag 1 bakt u 2 lagen cake ( 6 inch en 8 inch)
Vanille en/of marmercake
Na het bakken gaat u 3 soorten gumpaste bloemen maken:
De kleine pioenroos
De klaproos
De engelse roos
Blaadjes op draad
Dag 2
27 februari van 16.00u tot 21.00u
Op dag 2 maakt luchtige creme, u vult de cakes.
U leert levelen, afsmeren en stapelen.
U leert spuittechnieken en past deze gelijk toe op de bruidstaart.
Uw taart is geschikt voor minimaal 30 personen. Handig als u deze na uw cursus kunt verkopen?
Wat neemt u mee
2 theedoeken
Een handmixer of keukenmachine
Een mengkom, een scraper, een pannenlikker en een spatel.
Een stevige cakeboard van 30 cm en 2 dozen van 30cm
Een antislipmatje ivm het vervoeren van de taart
Tijdens de cursus leent u diverse gereedschappen die eventueel na afloop te koop zijn.
Denkt u ruim vooraf na over de kleuren van de bloemen. Geef uiterlijk 9 januari de kleuren door.
Reserveren wil zeggen dat u vast zit aan de betaling. Uw deelname is na uw reservering daarom ook definitief.
Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat.
13 februari van 16.00u tot 21.00u
Bij deze cursus maakt u 12 petitfours
Eerst bakken we een luchtige biscuit
Vervolgens leert u Surinaamse creme maken in de smaken
U leert ook 3 basistechnieken om te decoreren
Het tarief in Suriname is lager omdat er geen huur berekend wordt voor mijn cursusruimte
Kosten voor deze cursus €65
Donderdag 15 februari 16.00u tot 20.30u
Deelnemers in Suriname betalen in de periode van de deelname.
Bij deze cursus maakt u 12 petitfours
Eerst bakken we een luchtige biscuit
Vervolgens leert u Surinaamse creme maken in de smaken
U leert ook 3 basistechnieken om te decoreren
U maakt de bloemen klaar
Het tarief in Suriname is lager omdat er geen huur berekend wordt voor mijn cursusruimte
Maandag 4 maart 16.00u tot 21.00u
Kosten voor deze cursus €65
Deelnemers in Suriname betalen in de periode van de deelname.
Bij deze cursus maakt u 12 petitfours
Eerst bakken we een luchtige biscuit
Vervolgens leert u Surinaamse creme maken in de smaken
U leert ook 3 basistechnieken om te decoreren
U maakt de bloemen klaar
Het tarief in Suriname is lager omdat er geen huur berekend wordt voor mijn cursusruimte
Tijdens deze cursus leert u 2 smeuïge cakes bakken
De markoeza marmercake
En een cocos of ananascake
U leert limoen ganache maken en ook leert u u gekonfijte ananas en cocos maken
Wat neemt u mee?
1 tulband bakvorm
Een digitale keukenweegschaal
Een keukenmixer of handmixer
✅️Bakcursus Fiorinabolo gevuld met Cashewpete en pruimen buitenzijde amarettocreme
✅️Bakcursus Fiorinabolo gevuld met Cashewpete en pruimen buitenzijde amarettocreme
Deze cursus is voor de leeftijd vanaf 16 jaar
Bij deze cursus bakt u een basis vanillecake
Hierna leert u de cashewvulling maken en de pruimenvulling
Deze kunnen beide met of zonder rum bewerkt worden voor een extra touch
We maken ook de luchtige amarettocreme swiss methode ( kan ook zonder alcohol)
U gaat de taart afsmeren en decoreren met basistechnieken
Wat neemt u meer?
Een handmixer
Een draaiplateau
Een handmixer of staande mixer
Uw schort
Tijdens de les kunt u foto's maken van de verschillende stappen tijdens het werken. U wordt ook na afloop toegevoegd aan de online versie van deze cursus.
Cursus locatie:
De Bonte Kraai in Amsterdam Zuid Oost
Datum Zaterdag ?van 12.00u tot 16.30u
✅️6x Surinaamse koekjes
✅️6x Surinaamse koekjes
Bij deze cursus leert u de :
Klassieke cocosmacronen
Schuimpjes
Maizenakoekjes
Pindabanketjes
Cocosbiesjes
Locatie SVO te Rijswijk aan de Diepenhorstlaan nr 3, bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur.
Kaaskoekjes
U neemt mee:
Een handmixer of staande mixer
Uw schort
6 emmertjes of bakjes van 2 liter om uw koekjes mee te nemen
Tijdens de les is het goed als u foto's maakt van de stappen en aantekeningen.
Deze les is geschikt voor de starten en gevorderden.
Datum zaterdag 18 maart van 12.00u tot 16.00u
De prijs is inclusief de huur van €33.78 voor uw werkplek bij de locatie
Locatie horecaschool SVO aan de Diepenhorstlaan 3 in Rijswijk, bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur ook mogelijk.